Vardagar 07-19 - Helger 09-17

Biltvätten med personlig service!

Över 1,6 miljoner tvättade bilar sedan 1986!

Välkommen till Västerås största biltvätt – här får du bra tvättresultat och service, skonsamt för miljön och din bil. Till samtliga tvättprogram har vi valt ut produkter som ska kunna vara både miljövänliga/svanen märkta och effektiva utan att behöva utesluta varandra. I och med vårt unika avfettningshus får vi en tidig och effektiv applicering av kemikalier vilket ger ett bättre tvättresultat. Vi följer utvecklingen av nya produkter och håller oss uppdaterade med det för stunden bästa på marknaden.

Alltid ren bil - Teckna vårt tvättabonnemang!

299 manad

Teckna vårt fantastiska tvättabonnemang. Fast pris varje månad.

Från 299:-/mån

Din bil. Ditt val. 5:00

Superprogrammet eller Lyxprogrammet. Du väljer.

Supertvätt (239 kr/tvätt)

 1. Avfettningshus
 2. Fälgkem
 3. Högtryckzon
 4. Underspolning
 5. Schamponering
 6. Mjuka textilborstar
 7. Fälgborstar
 8. Sköljvax
 9. Torkzon
 10. Dubbelunderspolning 
 11. Trippelskum
 12. Polerstation med vaxborstar
 13. Däckglans

Lyxtvätt (339 kr/tvätt)

 1. Avfettningshus
 2. Fälgkem
 3. Högtryckzon
 4. Underspolning
 5. Schamponering
 6. Mjuka textilborstar
 7. Fälgborstar
 8. Sköljvax
 9. Torkzon
 10. Dubbelunderspolning 
 11. Lavafoam 
 12. Polerstation med vaxborstar
 13. Däckglans

Betalalternativ vid en tvätt

Betalkort i automat och butiken. Nu tar vi även Swish i vår butik. Tvättar kan även köpas online.

 • Kortbetalning i butik & automat
 • Köp online
 • Vi tar ej emot kontanter

Betalning av flera tvättar

Ladda 1000 kr – få 10% mer att tvätta för!
Ladda 2000 kr – få 15% mer att tvätta för!
Ladda 3000 kr – få 20% mer att tvätta för!

(Du kan ladda ditt saldo i butiken, i vår app eller köp online).

(Abonnemang gäller ej Taxibilar)

 • Kortbetalning i automat

Betalsätt och rabatter för företag

Fakturering månadsvis i efterskott och erhåll rabatt efter antal tvättar. Reg.nr och tidpunkt för tvätt redovisas på fakturan.

Fakturering i förskott och erhåll given rabatt. Tvättarna blir knutna till ditt reg.nr på din bil eller köp ett tvättkort (100 kr pant) som vi lägger dina tvättar på.

Fakturering till alla leasingbolag som ex. Volvofinans, NF Fleet, LeasePlan, Ge fleet services, Autoplan, Bilreda, ALD Automotive, Alphabet

Välkommen in i butiken för övriga frågor och funderingar.

 • Kortbetalning i automat

Så funkar det

 1. Avfettningshus
  Avfettning med effektiva kemikalier, får bort smuts ifrån såväl växt- och djurriket som asfalt från dubbdäckskörning. Följ lamporna på vänster sida för att veta i vilken takt du ska köra igenom huset. Alla kemikalier renas.
 2. Betalstation för kontokort
  Här betalar du och väljer tvättprogram.
  Förbetalda och via nätet kör vidare.
 3. Infart biltvätt
  Här kör du sakta förbi två stycken avfettningsbågar. Följ lamporna på vänster sida och kör i dess takt som de tänds, fram till starten av biltvätten. Det finns även ett spår på golvet som du ska köra upp på med hjulen, och för detta finns det hjälp av en spegel samt personal. På spåret lägger du ur växel och handbroms och stänger av motorn. Bilen kommer att rulla igenom tvätten automatiskt.
 4. Tvätt
  Härifrån kommer en dator att hålla koll på ditt tvättprogram och bilen rullar igenom tvättunnel på spåret och genomgår de behandlingar som hör till ditt valda tvättprogram. Vatten och kemikalier samlas upp och renas.
 5. Dammsugning
  På din högra sida när du kör ut ur tvätthuset finns 12 serviceplatser där du kan dammsuga bilen invändigt. För våra tvättkunder är detta helt gratis, och för övriga kostar det 30:-
 6. Mattvätt och butik
  Kör fram till bommen och gör en u-sväng så kommer du till vår parkering. Här finns en lättanvänd maskin för mattvätt i ett varmt och skönt rum, samt vår butik där du kan komplettera med produkter för underhåll och rengöring av bilen. Fråga gärna vår personal om tips och råd. Luft och vatten finns.
Var det länge sedan du tvättade bilen eller har du kört långt?

Då kan det vara ide´att lägga på extra kemikalier efter ändamål.

På sommarhalvåret – flugborttagning och fälgrengöring.

På vinterhalvåret – saltborttagning och asfaltslösande kemikalier.

Kör till våra Gör Det Själv platser och spraya på bilen innan tvätt.

Gratis dammsugarplatser

Våra 12 dammsugarplatser är gratis för våra biltvättskunder (gäller ej Gör Det Själv kunder).

Dammsugare finns på området för våra biltvättskunder.

Extra smutsig bil?

Vid framförallt vintertvätt, långa intervaller mellan tvätt eller långa körsträckor, rekommenderar vi att du använder asflatslösande avfettningsmedel i någon av våra 4 Gör Det Själv platser innan du kör in i avfettningshuset (=en separat byggnad där automatisk påläggning av kemikalier sker).

Tips & råd

Var det länge sedan du tvättade bilen eller har du kört långt?

Då kan det vara ide´att lägga på extra kemikalier efter ändamål.
På sommarhalvåret – flugborttagning och fälgrengöring.
På vinterhalvåret – saltborttagning och asfaltslösande kemikalier.
Kör till våra Gör Det Själv platser och spraya på bilen innan tvätt.

Hur ofta ska man tvätta bilen och vilket program skall jag välja?

För den som använder bilen varje dag rekommenderar vi att man tvättar bilen med vårt superprogram minst en gång i månaden. Emellanåt kan man komplettera med en lyxtvätt, så har man en ultimat rengöring för sin bil, som ger lacken en längre hållbarhet och du får mindre problem med rost.

Hur skyddar jag lacken ifrån repor?

Att tvätta bilen ofta med en skonsam tvättmetod är grundläggande. Har man en mörk bil, som är de mest känsliga för repor, kan ett borstlöst alternativ vara bra – men nackdelen är att det är svårt att få bilen helt ren istället. Bilen bör också vaxas minst 2 gånger per år, om man inte har en Ditec Lackkonservering. Vid val av färg, välj metalliclack före solid och ju ljusare färg desto mer förlåtande mot synlighet av repor och skavanker.

Andra matnyttiga och enkla tips är att undvika att köra emot buskar, att inte parkera för nära andra bilar och att överlag vara försiktig då man öppnar dörrarna – med risk för repor av naglar.
Vintertid ska man också försöka att undvika att borsta av all snö ifrån lacken, då snön drar med sig smutspartiklar som kan repa lacken. Fågelsmuts och löv ska tvättas bort omedelbart då det kan fräta på lacken, likväl som mygg och knott med mera. Men i största helhet, håll bilen ren och vaxad och var försiktig i all kontakt med lackytan. Tvätta hellre en gång för mycket än för lite.

Tvätta inte bilen hemma!

Då biltvätt klassas som anmälningspliktig miljöfarlig verksamhet, rekommenderar vi att du använder vår biltvätt eller våra Gör Det Själv platser istället för att tvätta på garageuppfarten. Vi är en miljögodkänd biltvätt med Svanen märkta kemikalier och ett toppmodernt reningsverk.