Vardagar 7-19 - Helger 9-17

Lackkonservering

Lackkonservering skyddar din bil

Lackkonservering är det bästa sättet att skydda lacken under lång tid. Ditec har testats av statens provnings anstalt och funnits på marknaden sedan 70- talet. Behandlingen görs på nya bilar och på äldre bilar med bra kvalitet på lacken. Samtliga inom Ditec kedjan har genomgått utbildning och är auktoriserade att utföra Ditec behandlingar. Eventuella stenskott lagas om originalfärg medtages, och behandlingen avslutas med en uppfräschning av fönster, falser och gummimattor.

Behandlingen går ut på att man lägger ett starkt skydd som gör att lacken får en hårdare yta som bättre står emot alla olika påfrestningar. Förutom att lacken stärks blir den också mycket lättare att hålla ren, då smuts inte fäster lika lätt. Glansvärdet på bilen ökar och hållbarheten är mycket längre med Ditec lackkonservering än med andra lackbehandlingar. Vi lämnar nio års systemgaranti om bilen är under 12månader gammal.

Så här går det till

Bilen avfettas och schamponeras för att få bort gammalt vax och andra föroreningar. Även dubbstänk, asfaltsrester, föroreningar från transport och oxider tas bort med en speciell lera. Därefter maskinpoleras lacken för att eliminera smårepor och höja glansen. Lacken djuprengörs efter poleringen för att avlägsna rester av polermedlet.  Lackytan förseglas sedan med en aktivator och en härdare. Dessa bildar en förening och ger lacken dess förbättrade egenskaper. Lacken fortsätter att härda de närmaste 2 veckorna och därför skall ingen tvätt utföras under den tiden. Obs, fågelsmuts, insekter etc bör tas bort snarast med så mild tvättmetod som möjligt.

GrundbehandlingTop Coat
Klass 14 000:-1 800:-
Klass 24 500:-1 800:-
Klass 35 000:-2 100:-
Klass 45 500:-2 100:-
Klass 56 000:-2 400:-
Klass 66 500:-2 600:-
Klass 77 000:-3 000:-

Alla priser är inkl. moms.

Komplettering vid omlackering

I grundkostnaden för komplettering ingår tvätt av hela bilen och maskering av delarna.
Grundkostnad: 625:- Första 2 delarna: 563:-/st

Klassindelning

Klass 1: VW Up, Toyota Avgo, Nissan Micra, Mini Cooper.

Klass 2: VW Golf, Ford Focus, Toyota Auris, Opel Astra.

Klass 3: Volvo V70, Audi A6, BMW 5-serie, Mercedes E-klass.

Klass 4: Volvo XC60, Audi Q5, Ford Kuga, BMW X3.

Klass 5: Audi Q7, Volvo XC90, Mercedes ML, Hyundai Santa Fe.

Klass 6: Renault Trafic, VW Transporter, Opel Vivaro, Mercedes Viano.

Klass 7: VW LT35, Mercedes Sprinter, Renault Master, Iveco Daily.

Se detta som exempel och kontakta oss för pris.

Lackkonservering är en del av vårt premiumpaket. Vid köp av premiumpaketet ingår totalt fyra av våra behandlingar till ett rabatterat pris.

Till premiumbehandlingen

Rekonditionering – en bra investering

Att lämna in bilen på en professionell rekonditionering är en investering som kommer att märkas inte bara på bilens utseende och skick utan även på andrahandsvärdet. En exteriör rekonditionering gör att du inte behöver tvätta bilen lika ofta och den ger bilen en ökad tålighet mot bland annat rost och salter som kan göra skada. Den ger bilen en optimal polish och glans, och du kan få bort upp till 90 % av reporna.

Keramisk lackbehandling med stor hydrofobisk effekt

Lackens viktigaste funktion är att skydda den underliggande plåten från korrosion. Dessutom ger lacken bilen dess visuella lyskraft. Lacken utsätts dagligen för påverkan från solen, trafiken, nederbörd, mekaniskt slitage och annat som gör att ytan mattas och smutsen lättare får fäste. Detta ökar risken för rostangrepp och ger bilen ett tråkigt utseende. För att förhindra detta bör man regelbundet vaxa bilen eller lägga på ett lackskydd som skyddar lacken under lång tid.

Vår keramiska lackbehandling ger den behandlade lacken en starkt vattenavvisande yta som gör att vattnet bildar små pärlor. Produkten – som är hydrofobisk – härdar snabbt på lacken och har en hållbarhet på minst 12 månader. Vi rekommenderar denna behandling för bilar över året. Normalt kan du lämna in och hämta bilen samma dag.

Klass 12 900:-
Klass 23 200:-
Klass 33 500:-
Klass 43 800:-
Klass 54 100:-
Klass 64 400:-
Klass 75 075:-

Alla priser är inkl. moms.

Ditec® Ceramic Light

Ceramic Light är en keramisk en-komponentsbehandling som är mycket vattenavisande och ger ett hållbart skydd i 12-18 månader.

Vi lämnar 12 månaders garanti.

Ditec® Original

Ditec® Original var den första lackkonserveringen på marknaden och har satt standarden inom lackskydd sedan 1977.

Skyddet utförs i fem steg och bygger på två lager polymer som tillsammans härdar och bildar skuddande hinna. Den första hinnan fyller igen lackens porer och förseglar den. Det andra skiktet lägger sig som en skuddande hinna ovanpå.

Behandligen skyddar lacken mot t.ex. UV-strålning, bibehåller glansen och underlättar underhållet.

Med Ditec® Original lackkonservering återbehandlas lacken var 18:e månad.

Ditec® Ceramic Ultra

Ceramic Ultra skiljer sig ifrån de flesta andra keramiska behandling eftersom den är en två-komponentsbehandling.

Det första lagret bildar en hård yta som skyddar mot mekanisk påverkan, UV-strålar och kemikalier. Det andra lagret är hydrofobt och gör lacken blank samt smuts- och vattenavvisande. Detta skapar en extremt hård glaskeramisk yta.

Med Ditec Ceramic Ultra lackbehandling kommer du för en årlig kontroll där vi rutinmässigt rengör och kontrollerar lacken med anpassade produkter.

Så viktigt är det lackskyddet för din bil

Det svenska klimatet för att din bil utsätts för extrema påfrestningar på bl.a. lacken. Salt, fukt och grus är en kombination som fräter, bleker, repar och åldrar lacken i förtid. Därför är en av våra lackskyddsbehandlingar en god investering.

Grunden i all lackbehandling bygger på gediget underarbete. Det är alltid minst fem steg innan själva lackskyddet kan appliceras. Först tvättas och rengörs lacken grundligt. Efter maskering djuprengörs och poleras lacken så att glansen höjs och mindre report avlägsnas. Efter noggrann avsyning och lacken är redo för applicering av valt lackskydd.

Ditec® erbjuder tre lackbehandlingar vilka samtliga är premiumalternativ inom respektive segment. Vi lämnar marknadens längsta och ärligaste garantiprogram, hela 9 års systemgaranti på Ditec® Original och Ceramic Ultra, detta borgar för långsiktighet och trygghet för dig som kund.

Oavsett vilken av våra behandlingar du väljer har du fattat ett klokt beslut som ger dig en lättskött bil i åratal.

En lackhandling hos oss ger:

  • Ökad slitstyrka så att lacken blir mer tålig mot yttre påverkan
  • Ökad glans och lyster
  • Smuts och vattenavvisande lackyta
  • Minskat behov av tvätt
  • Upp till 9 års systemgaranti

Har nu några frågor? Maila eller ring oss så svarar vi så fort som möjligt.

eller ring oss på…