Vardagar 7-19 - Helger 9-17

Lackkonservering

Lackkonservering skyddar din bil

Lackkonservering är det bästa sättet att skydda lacken under lång tid. Ditec har testats av statens provnings anstalt och funnits på marknaden sedan 70- talet. Behandlingen görs på nya bilar och på äldre bilar med bra kvalitet på lacken. Samtliga inom Ditec kedjan har genomgått utbildning och är auktoriserade att utföra Ditec behandlingar. Eventuella stenskott lagas om originalfärg medtages, och behandlingen avslutas med en uppfräschning av fönster, falser och gummimattor.

Behandlingen går ut på att man lägger ett starkt skydd som gör att lacken får en hårdare yta som bättre står emot alla olika påfrestningar. Förutom att lacken stärks blir den också mycket lättare att hålla ren, då smuts inte fäster lika lätt. Glansvärdet på bilen ökar och hållbarheten är mycket längre med Ditec lackkonservering än med andra lackbehandlingar. Vi lämnar nio års systemgaranti om bilen är under 12månader gammal.

Så här går det till

Bilen avfettas och schamponeras för att få bort gammalt vax och andra föroreningar. Även dubbstänk, asfaltsrester, föroreningar från transport och oxider tas bort med en speciell lera. Därefter maskinpoleras lacken för att eliminera smårepor och höja glansen. Lacken djuprengörs efter poleringen för att avlägsna rester av polermedlet.  Lackytan förseglas sedan med en aktivator och en härdare. Dessa bildar en förening och ger lacken dess förbättrade egenskaper. Lacken fortsätter att härda de närmaste 2 veckorna och därför skall ingen tvätt utföras under den tiden. Obs, fågelsmuts, insekter etc bör tas bort snarast med så mild tvättmetod som möjligt.

GrundbehandlingTop Coat
Klass 14 000:-1 800:-
Klass 24 500:-1 800:-
Klass 35 000:-2 100:-
Klass 45 500:-2 100:-
Klass 56 000:-2 400:-
Klass 66 500:-2 600:-
Klass 77 000:-3 000:-

Alla priser är inkl. moms.

Komplettering vid omlackering

I grundkostnaden för komplettering ingår tvätt av hela bilen och maskering av delarna.
Grundkostnad: 625:- Första 2 delarna: 563:-/st

Klassindelning

Klass 1: VW Up, Toyota Avgo, Nissan Micra, Mini Cooper.

Klass 2: VW Golf, Ford Focus, Toyota Auris, Opel Astra.

Klass 3: Volvo V70, Audi A6, BMW 5-serie, Mercedes E-klass.

Klass 4: Volvo XC60, Audi Q5, Ford Kuga, BMW X3.

Klass 5: Audi Q7, Volvo XC90, Mercedes ML, Hyundai Santa Fe.

Klass 6: Renault Trafic, VW Transporter, Opel Vivaro, Mercedes Viano.

Klass 7: VW LT35, Mercedes Sprinter, Renault Master, Iveco Daily.

Se detta som exempel och kontakta oss för pris.

Lackkonservering är en del av vårt premiumpaket. Vid köp av premiumpaketet ingår totalt fyra av våra behandlingar till ett rabatterat pris.

Till premiumbehandlingen

Rekonditionering – en bra investering

Att lämna in bilen på en professionell rekonditionering är en investering som kommer att märkas inte bara på bilens utseende och skick utan även på andrahandsvärdet. En exteriör rekonditionering gör att du inte behöver tvätta bilen lika ofta och den ger bilen en ökad tålighet mot bland annat rost och salter som kan göra skada. Den ger bilen en optimal polish och glans, och du kan få bort upp till 90 % av reporna.

Keramisk lackbehandling med stor hydrofobisk effekt

Lackens viktigaste funktion är att skydda den underliggande plåten från korrosion. Dessutom ger lacken bilen dess visuella lyskraft. Lacken utsätts dagligen för påverkan från solen, trafiken, nederbörd, mekaniskt slitage och annat som gör att ytan mattas och smutsen lättare får fäste. Detta ökar risken för rostangrepp och ger bilen ett tråkigt utseende. För att förhindra detta bör man regelbundet vaxa bilen eller lägga på ett lackskydd som skyddar lacken under lång tid.

Vår keramiska lackbehandling ger den behandlade lacken en starkt vattenavvisande yta som gör att vattnet bildar små pärlor. Produkten – som är hydrofobisk – härdar snabbt på lacken och har en hållbarhet på minst 12 månader. Vi rekommenderar denna behandling för bilar över året. Normalt kan du lämna in och hämta bilen samma dag.

Klass 12 900:-
Klass 23 200:-
Klass 33 500:-
Klass 43 800:-
Klass 54 100:-
Klass 64 400:-
Klass 75 075:-

Alla priser är inkl. moms.